Libra Internet Bank – profit dublu, la semestru

Libra Internet Bank - profit dublu, la semestru
Libra Internet Bank – profit dublu, la semestru

Libra Internet Bank a înregistrat un profit net de 46,39 milioane lei, în primul semestru din acest an, dublu faţă de rezultatul obţinut în perioada similară a anului trecut (23,96 milioane lei), potrivit unui comunicat de presă al băncii.

Aceasta a anunţat că rezultatul financiar a fost obţinut în primul rând prin creşterea semnificativă a portofoliului de credite, „în condiţiile unei rate de neperformanţă mult sub media sistemului bancar, dar şi prin optimizarea cheltuielilor operaţionale”.

Citeste si: Catedrala Mântuirii Neamului – Tablou votiv

Emil Bituleanu, director general Libra Internet Bank, a declarat: „Investiţiile noastre permanente şi susţinute în creşterea calităţii serviciilor şi în inovaţie tehnologică au făcut ca în prima jumătate a anului să atragem mulţi clienţi noi şi să ne putem menţine un ritm de creştere ridicat, pe toate liniile de business. Un alt factor important în dezvoltarea băncii îl constituie abordarea de nişă şi specializarea avansată pe segmentele profesii liberale, agricultură şi real-estate”.

La 30 iunie 2018, activele nete ale Libra Internet Bank au fost de 4,96 miliarde lei (în creştere cu 9% faţă de începutul anului), soldul surselor a fost de 4,39 miliarde lei, iar soldul creditelor de 3,06 miliarde lei. Rata de neperformanţă s-a situat la 1,69%.

Sursa: bursa.ro